Olympia Stadion

Hvert fjerde år afholdes de traditionsrige Olympiske Lege om sommeren, og hvert år er det en kamp for forskellige lande om at få lov til at være værtslandet for en af verdens ældste og største sportsbegivenheder. Sker det endelig, at man bliver tildelt denne vigtige værtsrolle, så er der mange ting, som skal tages i betragtning. En af dem er selvfølgelig, at der skal være olympiske stadions tilgængelige til konkurrencer inden for de utallige sportsgrene.

At designe et olympisk stadion er en længerevarende proces, som er dyr både økonomisk og tidsmæThe Olympic Stadiumssigt. Rejser du på et tidspunkt til Berlin i Tyskland, har du mulighed for at se det Olympiske Stadion fra 1936, hvor den tyske Bundesligaklub Hertha BSC Berlin til dagligt har sin hjemmebane den dag i dag. Olympia-Stadion, som er navnet på dette vidunderlige stykke arkitektur, blev tegnet og designet af den tyske arkitekt Werner March, og blev opført i tidsperioden 1934-1936 netop med det formål at huse de Olympiske Lege i 1936. Det Olympiske Stadion blev bygget så stort, at rekordantallet af tilskuere og besøgende på samme tid rundede 100.000, men så mange er der ikke plads til i dag på det moderne fodboldstadion.
Efter den store succes har man nemlig valgt at bevare dette stadion – og faktisk genbruge det til en anden stor sportsbegivenhed: VM i fodbold i 2006. I den forbindelse valgte man at foretage en længerevarende modernisering af Olympia-Stadion i perioden fra august 2000 og frem til juni 2004, hvilket resulterede i, at Olympia-Stadion er Tysklands største fodboldstation til internationale kampe. I dag er der plads til mere end 74.000 siddende gæster på det tyske stadion.

Denne video giver dig en guidet tur rundt i det Olympiske Stadion i Berlin: